Serrestal

Veel licht en lucht

De serrestal kan langs alle kanten open gezet worden. Zowel het dak als de zijkanten. Dit zorgt voor een goede verluchting en koelte voor de koeien in de warmere periodes van het jaar.

Tijdens de koudere periodes houden we de stal meer gesloten, zo wordt de meeste warmte bijgehouden en blijft de temperatuur aangenaam voor de koeien.

Video afspelen over melkrobot_thumbnail
Geautomatiseerd melken

Voor onze kudde hebben we 2 melkrobotten staan. Deze robotten werken 24/7. Hierdoor kunnen de koeien zelf kiezen wanneer ze gemolken worden, zelfs in het midden van de nacht. Ook krijgen de koeien een lekkere snack tijdens het melken.

Video afspelen over voederrobot_thumbnail
Geautomatiseerd voederen

Voor het voederen van de kudde, maken we gebruik van een voederrobot. Deze robot draait 24/7, waardoor de koeien altijd eten hebben en kunnen eten wanneer ze maar willen.

Video afspelen over maaien_thumbnail
Grasklaverrijk rantsoen

De kudde krijgt het ganse jaar door een grasklaverrijk rantsoen, wat zorgt voor meer omega3-vetzuren in de melk. Verder krijgen de koeien vanaf de lente tot de herfst ook nog eens vers gemaaid gras. Tijdens de warmere periodes worden ze ook dagelijks buiten gelaten waar ze kunnen grazen op de wei achter de stal in het zonnetje.

Video afspelen over grasdrogerij_thumbnail
Gras drogen in de droogschuur

Door het gras direct na het maaien op te rapen en deze te laten drogen in onze droogschuur worden er meer mineralen en vitaminen bewaard. Ook is er dan minder kans op botulisme, wat schadelijk is voor de kudde.